Beste kredittkort

Det å finne det beste kredittkort er ikke det enkleste.

For å gjøre nettopp dette så er det også nødvendig å se på hva du trenger kortet til, siden de fleste kredittkort har ulike fordeler og derfor passer til forskjellige behov. Det å ha et kredittkort er praktisk og dette er nok den største årsaken til at mange i dag har et kort, enten det er Visa eller Mastercard. Disse to korttypene er de mest utbredte som finnes, med mer enn 30 millioner brukersteder på verdensplan. Fordeler med kredittkort.

Fordelene med et kredittkort er mange, men det er selvsagt også ulemper om du ikke tenker litt over hvordan du bruker kortet. En av fordelene er at du kan handle det du trenger og vente mellom 45-50 dager med å betale regningen. Dette er helt gratis, da denne perioden er rentefri, hvilket betyr at det i prinsippet er banken som låner deg penger uten å ta betalt for det. Så lenge du betaler regningen ved forfall, så koster det deg ingenting å bruke kortet, bortsett fra eventuelle gebyrer ved bruk av kortet. Bruk kredittkort på reisen av de andre fordelene gjelder når du skal reise. Det er flere kredittkort som tilbyr reiseforsikring som en del av kortet. Dette betyr at om du betaler minst halvparten av reisens pris med kredittkortet, så er du sikret på reisen. I flere tilfeller vil samme forsikring også dekke din nærmeste familie eller tre andre som reiser med deg. Samtidig er det også mer sikkert å bruke kredittkortet som betaling når du er på tur. Da slipper du å ta ut kontanter og gå rundt med mye penger på lommen. Stort sett alle butikker og restauranter aksepterer Visa eller Mastercard i dag. Og skulle du miste kortet eller kortinformasjonen kommer på avveier, så kan du raskt få et erstatningskort og det er ikke dine private penger som går tapt. Her vil banken ordne opp uten du trenger å bekymre deg om det.

 

kredittkort-tips

 

Beste kredittkort for meg.

Det er vanskelig å si, men vi kan jo se litt på hva du skal bruke kortet til. Det første spørsmål som dukker opp er hvor mye du trenger i kredittgrense på et slikt kort. De fleste kort tilbyr en kreditt på mellom kr 5000 og opp til kr 100 000. Noen få av de vanlige kortene har en grense på kr 150 000 og så finnes det de mer eksklusive kortene, som American Express, hvor det ikke er noen kredittgrense.

Skal du kjøpe nye møbler til huset og samtidig bruke kortet på sommerferien, så trenger du et kredittkort med en høyere kredittkort og bør søke blant dem med de høyeste grenser. Men skal kortet kun brukes til litt shopping og som en kapitalreserve, da holder de i massevis med en kreditt på mindre enn kr 50 000 og utvalget blir en del større. Mulighet for rabatter og bonuspoengNeste punkt er selve fordelene som er knyttet til kortet. Når det gjelder rabatter og andre fordeler, så kommer dette igjen an på hva kortet skal brukes til. Ønsker du å samle sammen bonuspoeng til billigere eller gratis flybilletter, så er det et slikt kredittkort du trenger. Her finnes det et par ulike kort som tilbyr dette. Men er du typen som kjører mye i bil, så kan det være du bør finne et kredittkort som gir rabatt hver gang du fyller drivstoff. Her er det mulig å få opptil 40-50 øre i rabatt pr. liter og det kan fort bli en del penger på et år. Andre kort tilbyr f.eks. en fast rabatt uansett hvor du bruker kortet og da får du denne rabatten som fratrekk på din neste regning fra kredittkortselskapet. Sist, men ikke minst er det flere kredittkort hvor du får rabatt i en lang rekke butikker, spesielt på nettet
om du betaler med kortet ditt.

Da kan du sparer mellom 1-20 % i utvalgte butikker, så er det shopping du tenker på, da skal du finne et kredittkort som gir rabatt når du er på shopping. Det praktiske Uansett hvilket kort du velger i siste ende, så er det et par ting du bør huske på. Når du bruker kortet, så skal pengene du bruker betales tilbake når regningen fra kredittkortselskapet kommer. Inntil da er det gratis å bruke om du ser bort fra eventuelle gebyrer for uttak av kontanter eller for bruken av kortet. Men disse beløp er ikke store. Det som blir dyrt er i de tilfeller hvor du velger å utsette betalingen. Det er fullt ut mulig, men det er her renten blir lagt til når du ikke betaler ved forfall. Og da renten gjerne er på mellom 15-30%, så kan det bli mye penger du må ut med i siste ende. Derfor anbefaler vi at du tenker på at når du bruker kortet til shopping, så kan det være en idé å legge pengene til side slik at du får betalt regningen når den kommer.